JAG BOR OCH ARBETAR UTOMLANDS UNDER ÅRET 2016 OCH KAN DÄRFÖR INTE TA NYA UPPDRAG UNDER DENNA TIDEN. ÄR NI TIDIGARE KUND OCH ÖNSKAR GÖRA FLER BESTÄLLNINGAR SÅ GÅR DET JÄTTEBRA. MYCKET VÄLKOMMEN IGEN!

Frågor och Svar

Ska vi fota porträtten före eller efter vigseln?
Jag rekommenderar att ni ser till vad som passar just ert bröllop när det gäller planering av tid och vad som känns bäst för er. Ofta beror det på hur dagen är disponerad och det är bra att undvika att ni är stressade när vi fotograferar. Vill ni bli fotograferade utomhus är det bäst att fota medan det fortfarande finns dagsljus och hänsyn till det behövs främst under vinterhalvåret. Många par väljer att bli fotograferade innan vigseln då det efter vigseln ibland väntar gäster och festligheter. Lite bättring av sminket kan då behövas ibland innan fotografering. Vissa brudpar kan känna sig lite spända inför vigselceremonin och väljer därför att fotografera porträtten efter vigseln.

Vad händer om det regnar?
Ett molntäcke eller ett lättare regn är inget hinder för att göra bra bilder utomhus. Men det finns alltid en gräns och även för vilket väder ett brudpar vill vara ute i. Som fotograf ser jag till att alltid ha en reservplan vilket kan vara att fotografera inomhus i en lokal nära den tänkta fotoplatsen eller så finns alltid möjligheten att fotografera i min ateljé. Ofta är det ett mycket fint fotoljus när det är lite mulet och fördelaktigt för just porträtt.

Tar du bilderna i färg eller svartvitt?
En av fördelarna med den digitala tekniken är att man inte behöver välja vid fototillfället utan det kan ni göra efteråt när ni beställer era bilder. Alla bilder kan ni få antingen i färg, svartvitt eller sepiatonade och även en del färgad i bilden och resten i svarvitt. Jag ger gärna förslag efter min erfarenhet och som er bröllopsfotograf.

Hur får vi se våra bilder?
Bilderna läggs sedan upp som ett privat bildgalleri på internet där Ni smidigt och lätt kan se och välja era bilder i lugn och ro hemma. Dessa bilder är endast provbilder men är tillräckligt bildbehandlade för att ni ska kunna göra ett urval. Den slutliga bildbehandlingen samt redigeringen gör jag sedan på de bilder ni beställer. Jag finns till hands om ni behöver hjälp med ert urval.

Kan vi få våra bilder som högupplösta bilder?
Ni kan köpa bilderna dels som lågupplösta digitala bilder dvs för internet och även som högupplösta digitala bilder som ni själva kan skriva ut. I alla paketen utom i ateljepaketet så ingår alla bilder som högupplösta grundbehandlade bilder. De grundbehandlade bilderna är bildbehandlade men inte separat eller manuellt redigerade. Är ni intresserade av att bara få bilderna på en CD så har jag paketpriser för det också.

Hur framkallar du dina bilder?
Jag samarbetar med ett professionellt fotolab som framkallar alla bilder. Fotopappret är av högkvalitativt papper och hållbarheten är lika hög som fotografier tagna med film. All bildbehandling redigering och design gör jag själv.

Hur och när betalar vi?
När ni bokat mig skickar jag en bokningsbekräftelse/avtal till er tillsammans med en faktura på er bokningsavgift. Bokningsavgiften är 25 % av ert grundpaket eller minst 1500 kr. Bokningsavgiften betalas tillbaka vid avbokning om avbokning sker före 2 veckor innan bröllopet. Bokningsavgiften dras sedan av från den slutliga summan. Den slutliga betalningen sker vid leverans.